Yıldız Çalışanı Elde Tutamayan Yönetici

Yıldız Çalışanı Elde Tutamayan Yönetici

Günümüzde bildiğiniz üzere artık para, iş dünyasında bir şirkette çalışmak için tek geçerli neden değil. Çalışanlar yaşam biçimlerini geliştirmek ve kariyer yapmak istemekte. Bakıldığında yaşam kalitesi günümüzün zaman kazanmak istenilen dünyasında ön plana çıkmaktadır. Peki böylesi bir değişmiş dünyada “yıldız çalışanlar” genellikle kendilerine daha uygun bir iş bulmakta herhangi bir zorluk çekmezken neden şirketlerde tutulamamakta?

TalentSmart Başkanı  Travis Bradberry’e göre, yıldız çalışanların işten ayrılma sebebi kötü yöneticiler. Bradberry, yıldız çalışanların işten ayrılmalarına neden olan kötü yöneticilerin yaptığı dokuz hatayı şu şekilde özetlemektedir.

  1. İnsanlara gereksiz iş yükü verirler
  2. Çalışan katkılarını tanımazlar ve iyi işi ödüllendirmezler
  3. Çalışanlarını umursamazlar
  4. Taahhütlerini yerine getirmezler
  5. Yanlış kişileri işe alıp onlara teşvik ederler
  6. Çalışanlarının tutkularını sürdürmesine izin vermezler
  7. Çalışanların becerilerini geliştirmede başarısızlardır
  8. Çalışanların yaratıcılıklarını öldürmektedirler
  9. Çalışanlara entelektüel meydan okumakta başarısızlar

Peki yanınızda bu yıldızlardan varsa elinizde tutmak için ne yapabilirsiniz? İşte bazı fikirler;

  • Onlarla konuşun ve dinleyin.
  • Çalışanlarınız hakkında olumsuz düşünceleri bırakın.
  • Her birine şirkete katkıda bulunacak değerli bir eşsiz bilgi kaynağı olarak yaklaşın. Sağlam bir işveren-çalışan ilişkisi iletişim ile başlar.
  • Şirketle ilgili neler olup bittiğini, müşterilerin ne hakkında konuştuklarını ve diğer güncel konuları tartışmak için düzenli toplantılar hazırlayın.
  • Yeni ekipmanlara yatırım yapmak, yeni ürün veya hizmetler sunmayı düşünüyorsanız, çalışanların ne düşündüklerini sorun. Düşünülmemiş şeylerde önerileri olabilir.
  • Çalışanlarınızı tanıyın. Hedeflerini ve stres kaynaklarını, onları heyecanlandıran şeyleri ve başarıyı nasıl tanımladıklarını öğrenin.
  • Onlara refah etmeleri sağlayın ve uygun olduğunda, daha tatmin edilmiş hissetmelerini sağlamak için ne gerekiyorsa yapın.

Bazı değerler kolay bulunmuyor. Bu birey de olabilir, kurum da. O sebeple bulunan değerlere sahip çıkmak adına bazı konularda gelişmek ve dönüşmek şart!

Buralarda Paylaş

Yorum gönder

You May Have Missed