Gençler Bir Bakar Mısınız?
Gelecek, 10-15 yıl çalışma hayatımızda tam ölçekli bir devrim vaat ediyor. İstihdam ve teknoloji arasındaki senkronizasyon göz önüne alındığında, gelecek yıllarda işlerin daha erişilebilir, daha esnek ve daha özgürleştirici olacağına dair umut verici bir görüş var.
Bu görüşe göre;
- Yapay Zeka (AI) ve robotik daha fazla iş yaratacak.
- Doğru adımlar atılarak yetenekli bireyler geliştirildiği taktirde iş sıkıntısı olmayacak. Ancak ülkemiz bu konuda açıkçası çok geride.
- Uzaktan çalışma norm haline geldiğinde, şehirler geleceğin yetenek savaşlarına girecek.
- İnsanlara istedikleri yerde yaşamaları için yeni coğrafi özgürlükler sağlayacak ve büyükşehir bölgeleri bu yeni mobil işgücünü çekmek için yarışacak. Bu sebeple bazı ekonomistlere göre kadınlara işgücü olanakları sağlayıp eşitsizlik azaltılacak.
- Teknoloji değişimi artarak devam edecek. Böylece yeni becerilerin öğrenilmesi yaşam boyunca devam eden bir gereklilik olacak.
En yapıcı tartışma, değişiklik olup olmayacağı değil en iyi ve en kapsamlı sonuçları sağlamak için ne yapmamız gerektiğidir. İşte bize olumlu bir çalışma geleceği için ülke olarak ve birey olarak EĞİTİM, YASAL DÜZENLEMELER (İşçi hakları adına), ÖZGÜR ve ESNEK ÇALIŞMA konularına önemle ve sabırla dikkat etmemiz gerekiyor.
Tarih boyunca bundan önceki hiçbir endüstri değişimine ayak uyduramadık. Bu endüstri 4.0 dönemine ayak uydurmak ülkemizin politikalarının yanı sıra benim ve sizin elinizde. Okuyup, araştırmaktan ve her zaman kendiniz geliştirmekten vazgeçmeyin.
Buralarda Paylaş
Yorum gönder